Long pimple masakini

Comment and Give Opinion

Re: Long pimple masakini

Postby petir » Mon Jun 27, 2011 6:51 pm

AyemHKL wrote:
petir wrote:
artjitra wrote:Mana lebih ok Tibhar grass ultra long atau tibhar grass dtech...... emmm dua-dua mahal :(


:!: :!: :!: :?: :?: :?:
Assalam.."PETIR" pun nak tanya siapa pernah guna Butterfly Feint LongIII OX....Boleh beri sikit info...tq...


sy pernah guna LP BTY Feint Long III ni.. yg ade sponge bagus tok main jauh dari table sng control..
yg OX close to table lg better..
getah ni lh create own spin or reverse spin, depend on cara kite blok or cut bola.. tp getah ni x byk wobble (goyang) pada bola.. perlukn mase yg lama tok sesuaikn diri tp ble dh jumpa tune pasti perit bola yg datang...

hnya bkongsi je.. lau salah harap betolkn... :mrgreen:


:idea: :idea: :idea:
Assalam... T.kasih bro AyemKL...info yang membantu "PETIR"...sebab sdg cadang nak beli LP BTY Feint Long III ni..Tapi sedang cari info mengenai OX atau ada sponge... Terima kasih ya....Kalau ada rakan2 lain yang pernah guna jenis2 LP yang lain pun diharap dapat beri sikit info...ingat nak cuba guna LP lah...Harap sifu kidal dan tok wan sudi berkongsi LP yang mereka gunakan...... :idea: :idea: :idea:
petir
Addicted
Addicted
 
Posts: 111
Joined: Tue Jan 25, 2011 8:47 pm
 

Re: Long pimple masakini

Postby AyemHKL » Tue Jun 28, 2011 9:29 am

for beginner lau baru nk try LP sy suggest guna 2 ekor ikan emas 1615 (double fish 1615)

characteristic =

- MURAH RM20 je.. :mrgreen:
- Spin = 11 (terbaik owk)
-speed = 4 (senang nk control)

ble dh cuba pasti anda suka.. :mrgreen:
User avatar
AyemHKL
Golduser
Golduser
 
Posts: 447
Joined: Wed Nov 03, 2010 9:04 am
Location: key el
 

Re: Long pimple masakini

Postby petir » Tue Jun 28, 2011 3:51 pm

AyemHKL wrote:for beginner lau baru nk try LP sy suggest guna 2 ekor ikan emas 1615 (double fish 1615)

characteristic =

- MURAH RM20 je.. :mrgreen:
- Spin = 11 (terbaik owk)
-speed = 4 (senang nk control)

ble dh cuba pasti anda suka.. :mrgreen:


:idea: :idea: :idea:
TQ kepada AyemHKL.....Info yang sangat membantu petir.....Cuma nak tanya AyemHKL guna double fish 1615 yang ubahsuai atau ori...Hari tu lihat En Wan TM pakai yang ubahsuai dahsyat bola jadi gila2...Pihak lawan kelam kabut dibuatnya....
petir
Addicted
Addicted
 
Posts: 111
Joined: Tue Jan 25, 2011 8:47 pm
 

Re: Long pimple masakini

Postby AyemHKL » Wed Jun 29, 2011 8:00 am

petir wrote:
AyemHKL wrote:for beginner lau baru nk try LP sy suggest guna 2 ekor ikan emas 1615 (double fish 1615)

characteristic =

- MURAH RM20 je.. :mrgreen:
- Spin = 11 (terbaik owk)
-speed = 4 (senang nk control)

ble dh cuba pasti anda suka.. :mrgreen:


:idea: :idea: :idea:
TQ kepada AyemHKL.....Info yang sangat membantu petir.....Cuma nak tanya AyemHKL guna double fish 1615 yang ubahsuai atau ori...Hari tu lihat En Wan TM pakai yang ubahsuai dahsyat bola jadi gila2...Pihak lawan kelam kabut dibuatnya....


:lol: :lol: :lol: :lol:
sy pakai yg ori... sorri TAK MAIN MODIFIED ni...
wt pe pakai yg MODIFIED ni nnti menang pon org x respect.. baik pakai yg lulus ITTF.. :mrgreen:
yg ori pon lau pandai n rajin blajar boleh jd lebih dasyat dari yg modified...
usaha tnaga kejayaan & gunakan jalan yg lurus... :lol: :lol: :lol: :lol:
User avatar
AyemHKL
Golduser
Golduser
 
Posts: 447
Joined: Wed Nov 03, 2010 9:04 am
Location: key el
 

Re: Long pimple masakini

Postby WanAzizi » Wed Jun 29, 2011 7:42 pm

AyemHKL wrote:
petir wrote:
AyemHKL wrote:for beginner lau baru nk try LP sy suggest guna 2 ekor ikan emas 1615 (double fish 1615)

characteristic =

- MURAH RM20 je.. :mrgreen:
- Spin = 11 (terbaik owk)
-speed = 4 (senang nk control)

ble dh cuba pasti anda suka.. :mrgreen:


:idea: :idea: :idea:
TQ kepada AyemHKL.....Info yang sangat membantu petir.....Cuma nak tanya AyemHKL guna double fish 1615 yang ubahsuai atau ori...Hari tu lihat En Wan TM pakai yang ubahsuai dahsyat bola jadi gila2...Pihak lawan kelam kabut dibuatnya....


:lol: :lol: :lol: :lol:
sy pakai yg ori... sorri TAK MAIN MODIFIED ni...
wt pe pakai yg MODIFIED ni nnti menang pon org x respect.. baik pakai yg lulus ITTF.. :mrgreen:
yg ori pon lau pandai n rajin blajar boleh jd lebih dasyat dari yg modified...
usaha tnaga kejayaan & gunakan jalan yg lurus... :lol: :lol: :lol: :lol:



yup ori punyeeee baik punye.... 8) 8)
tanjat boboiii
>>>✦✦EXTRA INCOME✦✦UNTUNG 27% dan LEBIH dalam29HARI✦✦WOW!!!✦✦<<<
>>>✦✦48% REBATE COVER MODAL dalam 3HARI✦✦PASTI MELELEH !!✦✦<<<

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦[PM ONLY]✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
WanAzizi
Golduser
Golduser
 
Posts: 805
Joined: Wed Apr 20, 2011 4:32 pm
Location: KL-PD
 

Re: Long pimple masakini

Postby ShizkaKadlida69 » Thu Jun 30, 2011 5:37 pm

bagi saya saya tetap respek org pkai pimple ubahsuai sbb diaorg pakar mengaplikasi skill pimple modified ni..yang saya tak respeknye ialah diri saya sendiri ..sebab asyik kalah je dengan getah yang ITTF pun tak lulus....ha ha ha :( :( :lol: :mrgreen:
BLADE : JOOLA CWX ST
FH : STIGA INNOVA ULTRALIGHT
BH : LP PALIO CK531A
User avatar
ShizkaKadlida69
Superuser
Superuser
 
Posts: 209
Joined: Mon Apr 27, 2009 11:09 am
 

Re: Long pimple masakini

Postby Kidal » Fri Jul 01, 2011 11:56 pm

ShizkaKadlida69 wrote:bagi saya saya tetap respek org pkai pimple ubahsuai sbb diaorg pakar mengaplikasi skill pimple modified ni..yang saya tak respeknye ialah diri saya sendiri ..sebab asyik kalah je dengan getah yang ITTF pun tak lulus....ha ha ha :( :( :lol: :mrgreen:


Saya syorkan tiap2 kali kalah, sedekahkan RM10 kat kawan2........ :mrgreen:
Jadi kalau tak improve jugak........melepek la bulan tuuuu! :lol: :mrgreen:
Jadi hendak tak hendak, kena serious training untuk tidak kena keluar duit! :D

Apa macam? Ada bagus ke suggestion saya.......... :mrgreen:
Handshake LH
Blade American Hinoki - WRC 1ply, WRC/Cork/BW 3ply, Bamboo/Cork/BW
Ping Pong as part of a healthy life
User avatar
Kidal
Golduser
Golduser
 
Posts: 3192
Joined: Sun Jan 30, 2011 1:45 pm
Location: Setiawangsa
 

Re: Long pimple masakini

Postby ShizkaKadlida69 » Sat Jul 02, 2011 10:02 am

Kidal wrote:
ShizkaKadlida69 wrote:bagi saya saya tetap respek org pkai pimple ubahsuai sbb diaorg pakar mengaplikasi skill pimple modified ni..yang saya tak respeknye ialah diri saya sendiri ..sebab asyik kalah je dengan getah yang ITTF pun tak lulus....ha ha ha :( :( :lol: :mrgreen:


Saya syorkan tiap2 kali kalah, sedekahkan RM10 kat kawan2........ :mrgreen:
Jadi kalau tak improve jugak........melepek la bulan tuuuu! :lol: :mrgreen:
Jadi hendak tak hendak, kena serious training untuk tidak kena keluar duit! :D

Apa macam? Ada bagus ke suggestion saya.......... :mrgreen:



oh yea...nak sedekah tu bagi dgn tangan kanan ke tangan kidal...oops sowwyy..he he he :lol: :lol:
BLADE : JOOLA CWX ST
FH : STIGA INNOVA ULTRALIGHT
BH : LP PALIO CK531A
User avatar
ShizkaKadlida69
Superuser
Superuser
 
Posts: 209
Joined: Mon Apr 27, 2009 11:09 am
 

Re: Long pimple masakini

Postby Kidal » Sat Jul 02, 2011 2:14 pm

ShizkaKadlida69 wrote:
Kidal wrote:
ShizkaKadlida69 wrote:bagi saya saya tetap respek org pkai pimple ubahsuai sbb diaorg pakar mengaplikasi skill pimple modified ni..yang saya tak respeknye ialah diri saya sendiri ..sebab asyik kalah je dengan getah yang ITTF pun tak lulus....ha ha ha :( :( :lol: :mrgreen:


Saya syorkan tiap2 kali kalah, sedekahkan RM10 kat kawan2........ :mrgreen:
Jadi kalau tak improve jugak........melepek la bulan tuuuu! :lol: :mrgreen:
Jadi hendak tak hendak, kena serious training untuk tidak kena keluar duit! :D

Apa macam? Ada bagus ke suggestion saya.......... :mrgreen:



oh yea...nak sedekah tu bagi dgn tangan kanan ke tangan kidal...oops sowwyy..he he he :lol: :lol:


Akadnya...........dengan ini saya tangan Kidal menerima duitnya........ :lol: :lol: :lol: :D :mrgreen:
Handshake LH
Blade American Hinoki - WRC 1ply, WRC/Cork/BW 3ply, Bamboo/Cork/BW
Ping Pong as part of a healthy life
User avatar
Kidal
Golduser
Golduser
 
Posts: 3192
Joined: Sun Jan 30, 2011 1:45 pm
Location: Setiawangsa
 

Re: Long pimple masakini

Postby petir » Sat Jul 02, 2011 7:34 pm

ShizkaKadlida69 wrote:bagi saya saya tetap respek org pkai pimple ubahsuai sbb diaorg pakar mengaplikasi skill pimple modified ni..yang saya tak respeknye ialah diri saya sendiri ..sebab asyik kalah je dengan getah yang ITTF pun tak lulus....ha ha ha :( :( :lol: :mrgreen:


Assalam...Bila sebut je ubahsuai teringat pakcik petir 2 tahun lepas persahabatan di Pusat Perubatan UM (seorang sifuk yang ajak ikut).....Mungkin rakan2 tak pernah lihat..... ada seorang yang pakai getah licin yang diubahsuai iaitu 3 bahagian getah yang berlainan (kerat 3)..hujung,tengah,bawah getah lain2...Sungguh pelik dalam permainan pingpong ini.....
Bila semua pemain complain...dia pun berkata "HAI YA....INI BARU SAYA PAKAI GETAH POTONG 3 TAK SAMA ... YOU SUDAH KALAH MA...KALAU SAYA PAKAI SATU GETAH PENUH LU SEMUA LAGI TAK BOLEH MAIN DENGAN SAYA LO..."

****PS..KAMI SEMUA BENGGANG TAPI samalah fikiran kami macam bro ShizkaKadlida69 kata "getah yang ITTF tak lulus...pun kami kalah ha ha..... :oops: :oops: :oops:
petir
Addicted
Addicted
 
Posts: 111
Joined: Tue Jan 25, 2011 8:47 pm
 

Re: Long pimple masakini

Postby Kidal » Mon Jul 04, 2011 8:13 am

Salam semua,
Nak share sedikit tentang service kepada LP.

1) Yang paling LP player suka ialah service bola bottom yang berat kepada pemain getah licin, kerana bola hasil pukulan daripada LP akan menyebabkan bola itu jadi bola topspin.........since bola topspin, bola itu akan menjunam masuk ke meja pihak lawan, seolah2 pemain LP yang membuat pukulan topspin itu. Tu sebabnya, pemain LP ini akan hantuk/gesel/push je bola bottom spin drp pemain getah licin. Jadi ingat, LP sangat2 suka bola bottom drp getah licin. Kalau getah licin nak buat service bottom, buat service bottom yang panjang kepada LP.

2) Apabila LP terima service bola topspin, bola yang dihantar balik adalah bola bottom. Kalau LP block saja, ada la bottom sikit, tapi kalau dichopnya bola tu, yang dapat balik adalah bola heavy bottom. Bola loop drp getah licin, agak sukar sikit nak diblock atau dichop oleh getah LP ini. Tapi yang boleh chop bola loop, akan memulangkan bola bottom yang sangat berat seperti Joo See Hyuk.

3) Service bola kosong drp getah licin akan di returnkan agak bola kosong drp LP. Tapi awas kalau bermain dengan pemain LP yang suka gesek bola, bola akan ada sedikit side atau side bottom.

Pemain LP yang experience akan gesek semua bola2 di atas........boleh menyebabkan bola2 di atas to 'wobble.'
Sekadar berkongsi pengalaman........ :D
Handshake LH
Blade American Hinoki - WRC 1ply, WRC/Cork/BW 3ply, Bamboo/Cork/BW
Ping Pong as part of a healthy life
User avatar
Kidal
Golduser
Golduser
 
Posts: 3192
Joined: Sun Jan 30, 2011 1:45 pm
Location: Setiawangsa
 

Re: Long pimple masakini

Postby AyemHKL » Mon Jul 04, 2011 9:09 am

Kidal wrote:Salam semua,
Nak share sedikit tentang service kepada LP.

1) Yang paling LP player suka ialah service bola bottom yang berat kepada pemain getah licin, kerana bola hasil pukulan daripada LP akan menyebabkan bola itu jadi bola topspin.........since bola topspin, bola itu akan menjunam masuk ke meja pihak lawan, seolah2 pemain LP yang membuat pukulan topspin itu. Tu sebabnya, pemain LP ini akan hantuk/gesel/push je bola bottom spin drp pemain getah licin. Jadi ingat, LP sangat2 suka bola bottom drp getah licin. Kalau getah licin nak buat service bottom, buat service bottom yang panjang kepada LP.

2) Apabila LP terima service bola topspin, bola yang dihantar balik adalah bola bottom. Kalau LP block saja, ada la bottom sikit, tapi kalau dichopnya bola tu, yang dapat balik adalah bola heavy bottom. Bola loop drp getah licin, agak sukar sikit nak diblock atau dichop oleh getah LP ini. Tapi yang boleh chop bola loop, akan memulangkan bola bottom yang sangat berat seperti Joo See Hyuk.

3) Service bola kosong drp getah licin akan di returnkan agak bola kosong drp LP. Tapi awas kalau bermain dengan pemain LP yang suka gesek bola, bola akan ada sedikit side atau side bottom.

Pemain LP yang experience akan gesek semua bola2 di atas........boleh menyebabkan bola2 di atas to 'wobble.'
Sekadar berkongsi pengalaman........ :D


wa.. best².. info yg membantu... ble la nk jpe sedara kidal ni..
lh berguru LP ngn sedara kidal... :mrgreen:
User avatar
AyemHKL
Golduser
Golduser
 
Posts: 447
Joined: Wed Nov 03, 2010 9:04 am
Location: key el
 

Re: Long pimple masakini

Postby petir » Mon Jul 04, 2011 10:51 am

AyemHKL wrote:
Kidal wrote:Salam semua,
Nak share sedikit tentang service kepada LP.

1) Yang paling LP player suka ialah service bola bottom yang berat kepada pemain getah licin, kerana bola hasil pukulan daripada LP akan menyebabkan bola itu jadi bola topspin.........since bola topspin, bola itu akan menjunam masuk ke meja pihak lawan, seolah2 pemain LP yang membuat pukulan topspin itu. Tu sebabnya, pemain LP ini akan hantuk/gesel/push je bola bottom spin drp pemain getah licin. Jadi ingat, LP sangat2 suka bola bottom drp getah licin. Kalau getah licin nak buat service bottom, buat service bottom yang panjang kepada LP.

2) Apabila LP terima service bola topspin, bola yang dihantar balik adalah bola bottom. Kalau LP block saja, ada la bottom sikit, tapi kalau dichopnya bola tu, yang dapat balik adalah bola heavy bottom. Bola loop drp getah licin, agak sukar sikit nak diblock atau dichop oleh getah LP ini. Tapi yang boleh chop bola loop, akan memulangkan bola bottom yang sangat berat seperti Joo See Hyuk.

3) Service bola kosong drp getah licin akan di returnkan agak bola kosong drp LP. Tapi awas kalau bermain dengan pemain LP yang suka gesek bola, bola akan ada sedikit side atau side bottom.

Pemain LP yang experience akan gesek semua bola2 di atas........boleh menyebabkan bola2 di atas to 'wobble.'
Sekadar berkongsi pengalaman........ :D


wa.. best².. info yg membantu... ble la nk jpe sedara kidal ni..
lh berguru LP ngn sedara kidal... :mrgreen:


Ya memang best Petir setuju...
Ini adalah info dari pengalaman sifu kidal sendiri,,
Itu yang "PETIR" katakan sebelum ini....info dari sifu kidal memang yang sebenarnya.... memang yang benar2 berlaku dari pengalaman ........TQ sifu.....
petir
Addicted
Addicted
 
Posts: 111
Joined: Tue Jan 25, 2011 8:47 pm
 

Re: Long pimple masakini

Postby Kidal » Mon Jul 04, 2011 11:06 am

petir wrote:
AyemHKL wrote:
Kidal wrote:Salam semua,
Nak share sedikit tentang service kepada LP.

1) Yang paling LP player suka ialah service bola bottom yang berat kepada pemain getah licin, kerana bola hasil pukulan daripada LP akan menyebabkan bola itu jadi bola topspin.........since bola topspin, bola itu akan menjunam masuk ke meja pihak lawan, seolah2 pemain LP yang membuat pukulan topspin itu. Tu sebabnya, pemain LP ini akan hantuk/gesel/push je bola bottom spin drp pemain getah licin. Jadi ingat, LP sangat2 suka bola bottom drp getah licin. Kalau getah licin nak buat service bottom, buat service bottom yang panjang kepada LP.

2) Apabila LP terima service bola topspin, bola yang dihantar balik adalah bola bottom. Kalau LP block saja, ada la bottom sikit, tapi kalau dichopnya bola tu, yang dapat balik adalah bola heavy bottom. Bola loop drp getah licin, agak sukar sikit nak diblock atau dichop oleh getah LP ini. Tapi yang boleh chop bola loop, akan memulangkan bola bottom yang sangat berat seperti Joo See Hyuk.

3) Service bola kosong drp getah licin akan di returnkan agak bola kosong drp LP. Tapi awas kalau bermain dengan pemain LP yang suka gesek bola, bola akan ada sedikit side atau side bottom.

Pemain LP yang experience akan gesek semua bola2 di atas........boleh menyebabkan bola2 di atas to 'wobble.'
Sekadar berkongsi pengalaman........ :D


wa.. best².. info yg membantu... ble la nk jpe sedara kidal ni..
lh berguru LP ngn sedara kidal... :mrgreen:


Ya memang best Petir setuju...
Ini adalah info dari pengalaman sifu kidal sendiri,,
Itu yang "PETIR" katakan sebelum ini....info dari sifu kidal memang yang sebenarnya.... memang yang benar2 berlaku dari pengalaman ........TQ sifu.....


Saya baru je bermain dengan LP niiiii! Belum mantop lagi tapi share ilmu dengan kawan2....... :D
Handshake LH
Blade American Hinoki - WRC 1ply, WRC/Cork/BW 3ply, Bamboo/Cork/BW
Ping Pong as part of a healthy life
User avatar
Kidal
Golduser
Golduser
 
Posts: 3192
Joined: Sun Jan 30, 2011 1:45 pm
Location: Setiawangsa
 

Re: Long pimple masakini

Postby AyemHKL » Mon Jul 04, 2011 2:45 pm

salam, bro kidal..

nk mintak pendapat sket la.. ape beza blade 1 ply ngn 3 ply tok LP ni??
lau pakai blade 1 ply ape effect LP nye??
lau pakai blade 3 ply lak ape yg jd??

mane yg paling sesuai tok LP??
User avatar
AyemHKL
Golduser
Golduser
 
Posts: 447
Joined: Wed Nov 03, 2010 9:04 am
Location: key el
 
 
PreviousNext

Return to Comment

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests